Information till utställare på Galleri Stallet i Falsterbo

Du finner oss på Östergatan 10 i Falsterbo, i Andreas Lundbergagården.

Galleriet
Utställaren hyr hela galleriet per vecka. Denne beslutar också om eventuella medutställare. Lokalen är uppdelad i tre delar i fil. Den totala golvytan är cirka 70 kvadratmeter och det är cirka 42 löpmeter vägg. Utställaren disponerar galleriet från fredag till torsdag. Måndagar är galleriet stängt. Ingen får vistas i galleriet efter kl 22.00 av hänsyn till de boende på gården Man tar emot och lämnar galleriet i städat skick.

Kostnader i samband med utställning
Utställaren betalar  5 500 kr under högsäsong. Kontakta galleristen för priser övriga perioder. Man betalar en bokningsavgift på 1000 kr vid bokningstillfället och det är en del av hyran. Resterande belopp senast en månad före utställningens början. Om konstnären avbokar utställningen återbetalas inte bokningsavgiften. Konsten är försäkrad upp till ett värde av 200 000 kr. Om konstens värde överstiger försäkringssumman är det mycket viktigt att utställaren meddelar detta i god tid. Om försäkringen behöver utnyttjas betalar konstnären självrisken på 1000 kr.

Utrustning
Åtta st podier finns i galleriet eller i ett förråd. I förrådet finns också städmaterial och plats för eventuellt emballage. I galleriet finns bord, stolar, kaffekokare. På innergården finns trädgårdsmöbler, som tillhör galleriet. Förbrukningsmaterial som t.ex. toalettpapper, våtservetter för toaletthygien, soppåsar, kaffefilter ingår ej. Utställaren är skyldig att ta med sig sopor, då Stallet inte har någon sophantering. Elektrisk torrtoalett finns utanför galleriet, så även tillgång till kallvatten.

Iordningställande av utställningen
Konstnären arrangerar själv sin utställning. Det är inte tillåtet att spika i väggarna. Hängning sker med stegband och s-krok från skugglist. Klipp INTE av stegbanden! Häng upp dem på s-kroken bakom tavlan. Använd inte häftmassa, etiketter, ”fästkuddar” eller tape på de kalkade väggarna! Distanser för de ojämna väggarna kan behövas, t.ex. cellplast, plastmuggar.

Gatuprataren skall sättas ut på trottoaren på andra sidan gatan. Beachflaggan placeras på gräset framför porten. Glöm inte ta in varje dag vid stängning.

Öppettider
Galleriet är öppet kl.12.00 – 18.00 lördag, söndag samt tisdag till torsdag.
VI HÅLLER STÄNGT PÅ MÅNDAG, såvida den inte infaller på en röd dag som annandag påsk eller nationaldagen. Sköna sommarkvällar kan man förlänga öppethållandet, dock längst till kl 19.00.

Marknadsföring
Utställningarna annonseras på vår egen hemsida, Vellinge kommuns nya site http://www.semesterkansla.se, Skanör Falsterbo Plus, Skanör Falsterbo Plus på Facebook, vår egen sida på Facebook samt kalendarier i lokala tidningar. Ca 500 inbjudningar till vernissagen sänds ut via mail. Det är viktigt att konstnären själv marknadsför sig. Använd gärna sociala medier! Utställaren skickar en Vernissageinbjudan i JPEG-format, som vi kan lägga ut på hemsidan och Facebooksidor samt skicka ut som inbjudan via mail. Vi kan erbjuda hjälp med original till affisch så hjälper vi till mot avgift. Vi ombesörjer även tryckning av affischer samt affischering mot avgift. Vi har också bra rabatt på annons i Sydsvenskan, Vellingeposten, Lokaltidningen och Trelleborgs Allehanda. Om du har affischer, så har vi en lista samt karta på lämpliga ställen att affischera på Näset.

Förslag på boende
https://www.airbnb
sesemesterkansla.se
Hotels.com