Information till utställare på Galleri Stallet i Falsterbo

Du finner oss på Östergatan 10 i Falsterbo, i Andreas Lundbergagården.

Galleriet
Utställaren hyr hela galleriet per vecka. Denne beslutar också om eventuella medutställare. Lokalen är uppdelad i tre delar i fil. Den totala golvytan är cirka 70 kvadratmeter och det är cirka 42 löpmeter vägg. Utställaren disponerar galleriet från fredag till torsdag. Måndagar är galleriet stängt. Man tar emot och lämnar galleriet i städat skick.

Kostnader i samband med utställning
Utställaren betalar en hyra per vecka. Engleson Gallerier tar ingen provision på försäljningen. Bokningsavgiften på 1000 kr ska betalas tio dagar efter bokningen. Slutfakturan ska betalas senast en månad före utställningens början. Om konstnären avbokar betalas bokningsavgiften inte tillbaka. Verken är försäkrade upp till sammanlagt 200 000 kr. Om konstens totala värde överstiger försäkringsbeloppet är det av yttersta vikt att meddela oss i god tid före utställningens början. Om försäkringen utnyttjas står konstnären för självrisken på 1 000 kr. Begär aktuell prisuppgift via mail!

Utrustning
Åtta st podier finns i galleriet eller i ett förråd. I förrådet finns också städmaterial och plats för eventuellt emballage. I galleriet finns bord, stolar, kaffekokare. På innergården finns trädgårdsmöbler, som tillhör galleriet. Förbrukningsmaterial som t.ex. toalettpapper, våtservetter för toaletthygien, soppåsar, kaffefilter ingår ej. Utställaren är skyldig att ta med sig sopor, då Stallet inte har någon sophantering. Elektrisk torrtoalett finns utanför galleriet, så även tillgång till kallvatten.

Iordningställande av utställningen
Konstnären arrangerar själv sin utställning. Det är inte tillåtet att spika i väggarna. Hängning sker med stegband och s-krok från skugglist. Klipp INTE av stegbanden! Häng upp dem på s-kroken bakom tavlan. Använd inte häftmassa, etiketter, ”fästkuddar” eller tape på de kalkade väggarna! Distanser för de ojämna väggarna kan behövas, t.ex. cellplast, plastmuggar.

Gatuprataren skall sättas ut på trottoaren på andra sidan gatan. Beachflaggan placeras på gräset framför porten. Glöm inte ta in varje dag vid stängning.

Öppettider
Galleriet är öppet kl.12.00 – 18.00 lördag, söndag samt tisdag till torsdag.
VI HÅLLER STÄNGT PÅ MÅNDAG, såvida den inte infaller på en röd dag som annandag påsk eller nationaldagen. Sköna sommarkvällar kan man förlänga öppethållandet, dock längst till kl 19.00.

Marknadsföring
Utställningarna annonseras på vår egen hemsida, Vellinge kommuns nya site http://www.semesterkansla.se, Skanör Falsterbo Plus, Skanör Falsterbo Plus på Facebook, vår egen sida på Facebook samt kalendarier i lokala tidningar. Ca 500 inbjudningar till vernissagen sänds ut via mail. Det är viktigt att konstnären själv marknadsför sig. Använd gärna sociala medier! Utställaren skickar en Vernissageinbjudan i JPEG-format, som vi kan lägga ut på hemsidan och Facebooksidor samt skicka ut som inbjudan via mail. Vi kan erbjuda hjälp med original till affisch så hjälper vi till mot avgift. Vi ombesörjer även tryckning av affischer samt affischering mot avgift. Vi har också bra rabatt på annons i Sydsvenskan, Vellingeposten, Lokaltidningen och Trelleborgs Allehanda. Om du har affischer, så har vi en lista samt karta på lämpliga ställen att affischera på Näset.

Förslag på boende
https://www.airbnb
sesemesterkansla.se
Hotels.com