Information till utställare i Göteborg.  

Du finner oss på Erik Dahlbergsgatan 28 i Vasastan, fem minuters promenad från Avenyn.

Galleriet

Golvytan i den publika delen är 38 kvadratmeter. Antalet löpmeter vägg att hänga på är 35 m. Det finns tre fönster, där man kan exponera konst. Lokalen har mycket bra belysning. Två eller flera konstnärer kan dela galleriet.

Utrustning och belysning

Toalett och kontorsdel med fullt utrustat pentry finns. I kontorsdelen finns en bäddsoffa. Två vitrinskåp och ett tiotal podier finns. Led-strålkastare sörjer för belysning med perfekt färgåtergivning.  Det finns städmaterial, men förbrukningsmaterial, såsom toalettpapper, tvål, rengöringsmedel, diskmedel och rena handdukar ingår INTE. Det går bra att använda det som finns. Lämna gärna kvar efter dig till nästa utställare.

Kostnader i samband med utställning

Utställaren betalar en hyra för en period på en vecka. 2021 är hyran oförändrat 7500 kr. Inga övriga kostnader tillkommer. I januari samt mitten av juni- mitten av augusti lämnar vi rabatt. Bokningsavgiften på 1000 kr är en del av hyran och ska betalas inom på 10 dagar från bokningstillfället. Bokningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning från utställarens sida. Slutfakturan ska vara betald en månad innan utställningens början. Vi sänder ut fakturor i god tid.

Försäkring

Konsten är försäkrad upp till ett värde av 200 000 kr under hela utställningsperioden. Självrisken på 1000 kr står utställaren själv för. Det är av yttersta vikt att i god tid före utställningens början, meddela om utställningens totala värde överstiger försäkringsbeloppet.

Tillgång till lokalerna

Varje period består av sex utställningsdagar samt en dag för förberedelser. Man får tillgång till galleriet fredagen från kl 07.00. För information om nyckel kontakta galleristen. OBS! Nyckeln vrids på ”fel håll” alltså mot höger vid öppning och mot vänster vid låsning. Lokalen mottages och lämnas i städat skick. Sopor och eventuella blommor ska avlägsnas. Soprum finns på gården. En av galleriets två nycklar passar till dörren på baksidan av lokalerna. Man lämnar galleriet så som man önskar finna det.

Hur man hänger och arrangerar

Varje konstnär hänger och arrangerar själv sin utställning. Upphängning sker i steglinor och S-krokar. Små hål med några mm mellanrum i linorna gör det lätt att reglera i höjdled.
Det är absolut förbjudet att använda ”häftkuddar”, etiketter eller tejp på väggarna. Det är inte heller tillåtet att spika i väggarna. Använd vit häftmassa för att fästa mindre kort.Tag bort den efter utställningens slut.

Parkering
Att parkera på Erik Dahlbergsgatan kostar 30 kr/timme. Tips:Stanna utanför galleriet, lasta ur bilen och försök sen hitta en billigare parkering. På skolgården snett över gatankan man parkera för 20 kr i timmen efter kl. 16 och på helgen. Kontakta gärna Kajsa Stamenkovic angående parkering en längre tid, d.kajsa@live.se  eller 0703 383203

Kontakt
Vår kontaktperson i Göteborg är Staffan Lindholm. Han nås på 0701 481375 eller larakesta@gmail.com. Han kan svara på alla praktiska frågor om galleriet. Gäller det frågor om bokningar kontakta per.engleson@gmail.com eller 0708 262179

 

Bra kontakter i övrigt

kultur@gp.se (GöteborgsPosten)

mia.pettersson@gbg.direktpress.se (Direktpress)

info@goteborgskonstforening.org (Göteborgs Konstförening)

Se erbjudande om annons i Göteborgsposten under rubriken MARKNADSFÖRING Göteborg!