Information till utställare på Galleri Engleson i Skanörs hamn

Du finner oss på Hamnvägen bakom Fiskhuset. Det är tydligt skyltat .

Galleriet
Utställaren hyr hela galleriet per vecka. Utställaren beslutar också om eventuella medutställare. Man tar emot och lämnar galleriet i städat skick. Den publika delen är cirka 40 kvm. Antalet löpmeter vägg är cirka 28 meter. De två fönstren med utsikt får inte täckas. I taket finns strålkastare och en kristallkrona som ger ett festligt intryck. Lokalen disponeras från fredag till torsdag. Bänken i det lilla rummet får inte flyttas. Då vi hyr lokalen av Skanörs Yachtklubb, ber vi alla att respektera deras utrymmen. Konstnärer har tillgång till toalett och pentry, men dessa utrymmen får inte användas till förvaring. Detta gäller även hallen. Övervåningen och trädäcket på husets kortsida är enligt kontraktet inte tillgängliga för utställare. Vid regn ber vi er att hålla dörren stängd, eftersom det annars regnar in.

Utrustning
Galleriet har fritt wifi utan lösenord. En cooler (kyl) finns i galleriet för förvaring av mat och dryck. Det finns också skåp för förvaring av personliga ägodelar t.ex handväskor. Det finns även ett förråd med ingång utifrån på gaveln mitt emot Fiskhuset. Där finns  stege, podier, städmaterial och dammsugare för städning av galleriet. Beachflagga och ”gatupratare” finns också där. Där kan man förvara större saker t.ex. emballage och konst som ej hängs upp.

Kostnader i samband med utställning
Utställaren betalar en hyra per vecka. Engleson Gallerier tar ingen provision på försäljningen. Bokningsavgiften på 1000 kr ska betalas tio dagar efter bokningen. Slutfakturan ska betalas senast en månad före utställningens början. Om konstnären avbokar betalas bokningsavgiften inte tillbaka. Verken är försäkrade upp till sammanlagt 200 000 kr. Om konstens totala värde överstiger försäkringsbeloppet är det av yttersta vikt att meddela oss i god tid före utställningens början. Om försäkringen utnyttjas står konstnären för självrisken på 1 000 kr. Begär aktuell prisuppgift via mail!

Iordningställande av utställningen
Varje konstnär arrangerar sina verk och använder egna verktyg och annat material som behövs. Det är inte tillåtet att spika i väggarna, att använda tejp, etiketter eller fästkuddar. Använd endast häftmassa. Hängning sker i stegband med s-krok från skugglist. Rulla upp och fäst stegbanden bakom verken, klipp inte av linorna. Ett flertal podier finns i förrådet. Konst, som ej hängs upp, kan förvaras bakom skärmarna framför fönstren eller i förrådet. Nyckeln ska finnas i en av lådorna i stora rummet.

 Marknadsföring
Utställningen införes på vår hemsida, Vellinge kommuns nya site http://www.semesterkansla.se, Skanör Falsterbo Plus hemsida, Skanör Falsterbo Plussidor på Facebook och vår egen Facebooksida. Ca 500 inbjudningar sänds ut via mail. Vi skickar uppgifter till kalendarier i lokalpressen. Varje utställare inbjuder dessutom sin kundkrets. Utställaren skickar oss en vernissageinbjudan i JPEG-format. Vi kan erbjuda bra rabatt på annons i Sydsvenskan och Lokaltidningen, Trelleborgs Allehanda och samt hos vår nya samarbetspartner VellingePosten.

Båtklubben ber: Snälla, inga affischer på ytterdörren!”

Öppettider
Galleriet är öppet dagligen mellan 12.00 – 18.00. Öppettiden kan förlängas efter överenskommelse.

Parkering
Det är alltid en timmes fri parkering i hamnen. Det kostar sedan 10 kr/h, dock max 50 kr/dag. Parkering längs vägen ger snabbt dryga böter.

Boende
https://www.airbnb
sesemesterkansla.se
Hotels.com