Information till utställare på Galleri Engleson i Skanörs hamn

Utställare
Utställaren hyr hela galleriet per vecka. Utställaren beslutar också om eventuella
medutställare.

Marknadsföring

Utställningen införes på vår hemsida, Vellinge kommuns hemsida, Skanör Falsterbo Plus hemsida, Skanör Falsterbo Plussidor på Facebook och vår egen Facebooksida. Ca 500 inbjudningar sänds ut via mail. Vi skickar uppgifter till kalendarier lokalpressen. Varje utställare inbjuder dessutom sin kundkrets. Utställaren skickar oss en vernissageinbjudan i JPEG-format. Vi kan erbjuda bra rabatt på annons i Sydsvenskan och tidningen ”Hallå” samt hos vår nya samarbetspartner VellingePosten.
Vill du ha hjälp med original till affisch kan vi hjälpa till mot en avgift. Vi kan även förmedla tryckning till bra pris.
Utställaren står själv för eventuell affischering. Vi har en lista samt karta med förslag på ställen att affischera på Näset.. Båtklubben ber: Snälla, inga affischer på ytterdörren!”
Beachflagga och ”gatupratare” finns.

Iordningställande av utställningen

Tillgång till galleriet fås fredag. Varje konstnär arrangerar sina verk och använder egna verktyg och annat material som behövs. Det är inte tillåtet att spika i väggarna, att använda tejp, etiketter eller fästkuddar. Hängning sker i stegband med s-krok från skugglist. Ett flertal podier finns. Det är inte tillåtet att hänga någonting i det frilagda fönstret ut mot ”Stens Brygga” och kallbadhuset i stora rummet eller fönstret som vetter mot trädäcket i lilla rummet. Vi vill ha golvet fritt från konst och personliga ägodelar. Det finns skåp och förråd för förpackningsmaterial, podier och annat som inte används under själva utställningen. Konst, som ej hängs upp, kan förvaras bakom skärmarna framför fönstren. Ingenting får förvaras i hall eller pentry. Det är inte tillåtet att spika i väggarna, använda tape eller fästkuddar. Använd endast häftmassa.

Försäkring

Verken är försäkrade upp till sammanlagt 200 000 kr. Konstnären står själv för självrisken, 1000 kr.

Boende

För utställare, som så önskar, går det att ordna boende i dubbelrum i Höllviken och Falsterbo. Kontakta galleristen för mer information och bokning. Betalning erläggs separat.

Öppettider

Galleriet är öppet dagligen mellan 12.00 – 18.00. Öppettiden kan förlängas efter överenskommelse.

Parkering

Det är alltid en timmes fri parkering i hamnen. Tryck en biljett i automaten UTAN kreditkort. Det kostar sedan 10 kr/h, dock max 50 kr/dag. Parkering längs vägen ger snabbt böter.

Bekvämligheter

Då vi hyr galleriet av Skanörs Yachtklubb ber vi alla att respektera deras utrymmen. Konstnärer har tillgång till del i pentry samt toalett. Kylskåp/cooler finns inne i lilla rummet. Använd inte kylskåpet i pentryt! Belamra inte pentry och hall då dessa utrymmen används av båtklubbens medlemmar. Trädäcket på husets kortsida samt övervåningen är inte tillgängliga för utställarna. Övrig förvaring kan ske i skåpen i stora och lilla rummet. Bänken får inte flyttas.

Galleriet har fritt WIFI utan lösenord.