Information till utställare på Galleri Magasinet i Falsterbo

Du finner oss på Siegsburgska vägen i Falsterbo, ca 100 m från Falsterbo gamla stationshus och Flommens Golfklubb.

Galleriet
Lokalen har 52 kvadratmeter golvyta och 20 löpmeter vägg. Utställaren hyr galleriet veckovis. Den som hyr bestämmer själv om och i så fall vilka medutställare man vill ha. Utställaren disponerar huset från fredag till torsdag. Man tar emot och lämnar galleriet i städat skick.

Iordningställande av utställning
Utställaren får tillgång till galleriet från fredag till torsdag. Varje konstnär arrangerar själv sina verk och använder egna verktyg samt annat material som behövs. Man får spika i väggarna, dock inte i utställningsskärmarna med list, där man använder stegband och s-krok. Använd inte tejp, etiketter eller häftkuddar, utan vit häftmassa, som tas bort efter utställningen. Låt spik sitta kvar, men tag bort gamla för att inte störa egna utställningen. Håll golvet fritt från konst och personliga ägodelar. Det finns plats för förvaring.

Utrustning
Galleriets ingång är handikappanpassad. Galleriet har INTE tillgång till vatten eller toalett. Där finns inte heller pentry, endast en mikrovågsugn. I taket finns strålkastare och två kristallkronor, som ger ett festligt intryck. Det finns stege, bord, stolar, podier och vitrinskåp. Utställaren ombeds att ta med sopor från galleriet, då ingen sophantering finns. Städmaterial finns. Beachflagga och ”gatupratare” finns.

Kostnader i samband med utställning
Utställaren betalar en hyra på 5 500 kr/v under högsäsong. Vi tar ingen provision på försäljningen. Bokningsavgiften, dom är en del av hyran, betalas på tio dagar och slutfakturan senast en månad före utställningens början. Bokningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning från utställarens sida. Verken är försäkrade upp till ett värde av 200 000 kr. Om värdet överskrider försäkringsbeloppet är det viktigt att utställaren meddelar detta i god tid. Vid skada står utställaren för självrisken.

Öppettider
Galleriets öppettider är dagligen kl. 12-18. Öppettiderna kan förlängas.

Parkering
Det är absolut förbjudet att parkera utanför galleriet på gräsmattan. Denna klassas som parkmark och risken för parkeringsböter är överhängande. Parkera på grusvägen, dock inte direkt framför entrén. Där skall vara ledigt vid eventuell utryckning. Runt om på småvägar eller på konsthallens parkeringsplats går det bra att parkera.

Marknadsföring
Utställningen införes på vår hemsida, Vellinge kommuns nya site http://www.semesterkansla.se, Skanör Falsterbo Plus hemsida, Skanör Falsterbo Plussidor på Facebook och vår egen Facebooksida. Vi skickar ut ca 500 inbjudningsmail till vernissagen. Varje utställare bjuder dessutom in sin kundkrets. Utställaren skickar via mail en vernissage-inbjudan i JPG-format, som vi kan lägga ut på hemsidan och Facebooksidor samt skicka ut som inbjudan via mail. Vi kan erbjuda bra rabatt på annons i Sydsvenskan, Vellingeposten, Lokaltidningen och Trelleborgs Allehanda. Vill du ha hjälp med original till affisch kan vi förmedla kontakt. Fråga efter vårt marknadsföringspaket!

Boende
För den utställare som så önskar finns möjlighet att hyra dubbelrum i Höllviken och Falsterbo. Kontakta galleristen för mer information och bokning. Betalning erläggs separat.