Information till utställare på Magasinet i Falsterbo

Utställaren hyr galleriet veckovis. Den som hyr bestämmer själv om och i så fall vilka medutställare man vill ha.

Marknadsföring

Utställningen införes på vår hemsida, Vellinge kommuns hemsida, Skanör Falsterbo Plus hemsida, Skanör Falsterbo Plussidor på Facebook och vår egen Facebooksida. Vi skickar ut ca 500 inbjudningsmail till vernissagen. Vi skickar in uppgifter om utställningen till kalendarierna i de lokala tidningarna. Varje utställare bjuder dessutom in sin kundkrets.
Utställaren skickar via mail en vernissage-inbjudan i JPEG-format, som vi kan lägga ut på hemsidan och Facebooksidor samt skicka ut som inbjudan via mail.
Vi kan erbjuda bra rabatt på annons i Sydsvenskan och tidningen ”Hallå”. Även vår nya samarbetspartner VellingePosten erbjuder mycket förmånliga priser på annonser. Vill du ha hjälp med original till affisch kan vi förmedla kontakt. Vi kan även förmedla tryckning till bra pris. Affischeringen står utställaren själv för. Vi har dock en lista samt karta över lämpliga platser att affischera på Näset. Beachflagga och ”gatupratare” finns.

Iordningställande av utställning

Utställaren får tillgång till galleriet på fredagen. Varje konstnär arrangerar själv sina verk och använder egna verktyg samt annat material som behövs. Man får spika i väggarna, dock inte i utställningsskärmarna, där man använder stegband och s-krok. Låt spik sitta kvar, men tag bort gamla för att inte störa egna utställningen. Håll golvet fritt från konst och personliga ägodelar. Det finns plats för förvaring.

Öppettider

Galleriets öppettider är dagligen kl. 12-18. Öppettiderna kan förlängas.

Försäkring

Verken är försäkrade upp till ett värde av 200 000 kr. Konstnären står själv för självrisken, 1000 kr, vid ev. skada.

Boende

För den utställare som så önskar finns möjlighet att hyra dubbelrum i Höllviken och Falsterbo. Kontakta galleristen för mer information och bokning. Betalning erläggs separat.

Parkering

Det är absolut förbjudet att parkera utanför galleriet på gräsmattan. Denna klassas som parkmark och risken för parkeringsböter är överhängande. Parkera på grusvägen, dock inte direkt framför entrén. Där skall vara ledigt vid eventuell utryckning. Runt om på småvägar eller på konsthallens parkeringsplats går det bra att parkera.

Utrustning

Det finns stege, bord, stolar och podier och vitrinskåp. Galleriet är handikappanpassat. Galleriet har INTE tillgång till vatten eller toalett. Detta finns att tillgå på Flommens Golfbana. Utställare ombeds att ta med sopor från galleriet, då ingen sophantering finns. Städmaterial finns. Förbrukningsmaterial t.ex. toalettpapper, disk-rengöringsmedel står utställaren själv för. Använd det som finns och lämna gärna kvar ditt eget!