Information för utställare på Galleri Foteviken i Höllviken

Galleriet ligger i Fotevikens Kulturcentrum. Där finns också Fotevikens Friluftsmuseum, stugby, ställplats för husbilar samt Restaurang Smokey Barbeque & Pickles.

Galleriet
Galleriet har cirka 57 kvadratmeter golvyta och cirka 27 meter löpmeter vägg. Vi är öppna för okonventionella lösningar. Man kan ha en samlingsutställning och/eller dela på två eller flera utställare. Galleriet hyrs i regel ut veckovis. Utställare ansvarar för försäljning och passning av galleriet.

Utrustning/Belysning
Det finns podier för 3-dimensionell konst. I taket finns spotlights. Tillgång till toaletter finns. Man får och lämnar galleriet i städat skick. Städutrustning finns.

Kostnader
Utställaren betalar en veckohyra på 5 000 kr för hela galleriet. Vi tar ingen provision på försäljning. Kontakta galleristen för pris, om du vill boka halva galleriet eller endast en plats i en samlingsutställning. Bokningsavgiften på 1000 kr är en del av hyran och ska betalas inom 10 dagar efter bokningstillfället. Slutfakturan ska vara betald en månad före utställningens början. Vid avbokning betalas bokningsavgiften inte tillbaka.

Försäkring
Verken är försäkrade upp till ett värde på 200 000 kr. Om värdet överstiger detta belopp är det viktigt att meddela galleristen i god tid. Konstnären står själv för självrisken om försäkringen behöver utnyttjas.

Tillgång till lokalen
Utställare har tillgång till lokalen fredag morgon till torsdag kväll. Måndagar stängt.

Iordningsställande av utställning
Varje konstnär arrangerar sina verk och använder egna verktyg och annat material som behövs. Det är inte tillåtet att spika i väggarna, att använda tejp, etiketter eller fästkuddar. Använd endast häftmassa. Hängning sker i stegband med s-krok från skugglist. Rulla upp och fäst stegbanden bakom verken. Klipp inte av linorna.

Förtäring i samband med vernissage
Om man vill bjuda på något i galleriet så ska det diskuteras och beställas av krögaren på restaurang Smokey.

Marknadsföring
Utställningen införes på vår hemsida, Vellinge kommuns site http://www.semesterkansla.se, Skanör Falsterbo Plus hemsida, Skanör Falsterbo Plussidor på Facebook och vår egen Facebooksida. Ca 600 vernissageinbjudningar skickas ut via mail. Vi skickar in uppgifter om utställningen till Guiderna i Vellingeposten och lokalpressen. Varje utställare inbjuder också sin kundkrets. Utställaren skickar via mail en vernissage-inbjudan i Jpeg-format, som vi kan lägga ut på hemsidan och Facebooksidor samt skicka ut som inbjudan via mail. Vi har bra rabatt på annons i Sydsvenskan, Vellingeposten, Lokaltidningen och Trelleborgs Allehanda.

Vill du ha hjälp med original till affisch, kontakta Krister Andersson, kasonkonst@gmail.com. Vi kan också förmedla tryckning till bra pris.

Parkering
Det finns en parkering på området.

Boende
Fotevikens Kulturcenter hyr ut stugor. Det finns också ställplats för husbilar.