Information till utställare på Galleri Engleson i Stockholm

Du finner oss på Storkyrkobrinken 10 i Gamla Stan, ett stenkast från Västerlånggatan.

Galleriet
Den publika ytan av galleriet är ca 14 kvadratmeter. Det är ca 12 löpmeter vägg att hänga på. Takhöjden är ca 2,6 m. I skyltfönstret kan man också exponera konst. Det finns fyra podier samt några bord.

Belysning och utrustning
Spot-belysningen går på transformatorer. Numera använder vi endast led. Belysningen blir inte varm och vi har kunnat öka ljusstyrkan betydligt. Rör belysningen så lite som möjligt! Kristallkronan ger ett festligt intryck. Reglage sitter utanför pentryt. Toalett och pentry finns. I pentryt finns kylskåp, mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare. Det finns lite vin- och champagneglas, andra dricksglas, kaffekoppar och bestick. Städmaterial finns, men förbrukningsmaterial, såsom toalettpapper, tvål, diskmedel, rengöringsmedel och handdukar ingår INTE. Det går bra att använda det som finns och lämna gärna kvar efter dig till nästa utställare!

Kostnader i samband med utställning
Utställaren betalar en hyra för en period på en vecka. Inga övriga kostnader tillkommer.  I januari lämnar vi 2000 kr rabatt, i februari 1000 kr. Det går bra att hyra två på varandra följande veckor. Bokningsfakturan skall betalas på tio dagar, slutfakturan senast en månad före utställningens början. Bokningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning från utställarens sida. Vi sänder ut fakturor i god tid. Begär aktuell prisuppgift via mail!

Verken är försäkrade upp till ett värde av 200 000 kr under hela utställningsperioden. Självrisken på 1000 kr får utställaren själv stå för vid eventuell skada. Det är av yttersta vikt att, i god tid före utställningens början, meddela om utställningens totala värde överstiger försäkringsbeloppet.

Tillgång till lokalerna
Man får tillgång till galleriet på fredagen, d v s dagen före vernissage. Galleriet mottages och lämnas i städat skick. Sopor och blommor ska avlägsnas. Nyckeln till soprummet finns väl synligt på krok i pentryt. Där finns även hänvisning till soprummet.

Hur man hänger och arrangerar
Man hänger i ”steglinor” från en skena i taket. KLIPP INTE AV LINORNA! Rulla upp dem och fäst dem bakom tavlan. S-krokarna kan höjas och sänkas med intervall på ca fem millimeter. Det är absolut förbjudet att använda häftmassa, etiketter eller tejp på väggarna och framför allt INTE på det vita tygväggarna. Det är heller inte tillåtet att spika i väggarna.

Exponering
Häng upp de svenska flaggorna utanför dörren. Sätt den svartmålade caféstolen utanför dörren. En lykta eller en blomma är snyggt på den. Glöm ej ta in vid stängningsdags! Det är inte tillåtet att ha ”gatupratare” i Gamla Stan. Var sparsmakad när det gäller skyltfönstret. Sätt dit ett verkligt ”blickfång”! Tänk på att LESS IS MORE!

Öppettider
Galleriet SKALL vara öppet dagligen 12.00 – 18.00. Det är dock tillåtet att öppna tidigare och stänga senare. Detta kan vara aktuellt speciellt under sommarsäsongen. Under vintersäsongen kan det vara befogat att hålla stängt måndagar. Diskutera gärna öppettiderna med galleristen!

Marknadsföring
I hyran ingår vernissageinbjudan via mail till ca 500 personer. Sänd två – tre bilder i JPG-format, samt en text om på ca 5 – 6 rader i ett word-dokument! Skicka i samband med slutbetalningen, alltså minst en månad före utställningen! Det är väldigt viktigt att utställaren själv också arbetar med marknadsföringen.

Boende
1) Kontakta Amie Norrman angående gästvåning i Ålsten till mycket förmånligt pris.
2) Hostel 4U på Pilotgatan i Skarpnäck. Boka via 08-6052530.
3) https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-stockholmgardet-vandrarhem/
4) Boka via Hotels.com

Parkering
Det går bra att stanna till utanför galleriet för att lasta av. Man kan parkera mittemot några timmar för en hög timavgift. Vi rekommenderar långtidsparkering på Gustavslundsvägen 30 i P-hus Alvikstorg. 80 kr/24 timmar, med reservation för prisändringar. Det är sedan lätt att ta sig in till centrum/Gamla Stan med tunnelbanan från Alvik. http://www.stockholmparkering.se.

Kontaktperson
 Amie Norrman, amie.norrman@gmail.com, 0733 242625.