Information till utställare på Galleri Engleson i Stockholm

Galleriet

Den publika ytan är ca 14 kvadratmeter. Det är ca 12 löpmeter vägg att hänga på. Takhöjden är ca 2,6 m. I skyltfönstret kan man också exponera konst. Lokalen har bra belysning. Fönster på två motstående väggar ger bra dagsljus.

Utrustning

Toalett och pentry finns. I pentryt finns kylskåp, mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare. Det finns lite vin- och champagneglas, andra dricksglas, kaffekoppar och bestick. Städmaterial finns, men förbrukningsmaterial, såsom toapapper, tvål, diskmedel, rengöringsmedel och handdukar ingår INTE. Det går bra att använda det som finns. Lämna gärna kvar efter dig till nästa utställare!

Belysningen

Spot-belysningen går på transformatorer. Numera använder vi endast led. Belysningen blir inte varm och vi har kunnat öka ljusstyrkan betydligt. Rör belysningen så lite som möjligt! Reglage sitter utanför pentryt.

Kostnader i samband med utställning

Utställaren betalar en hyra för en period på en vecka. Inga övriga kostnader tillkommer. Hyran är 5000 kr för 2018. Det går bra att hyra två på varandra följande veckor med rabatt. Bokningsfakturan skall betalas på tio dagar, slutfakturan senast en månad före utställningens början. Bokningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning från utställarens sida. Vi sänder ut fakturor i god tid.

Försäkring

Verken är försäkrade upp till ett värde av 200 000 kr under hela utställningsperioden. Självrisken på 1000 kr får utställaren själv stå för vid eventuell skada. Det är av yttersta vikt att, i god tid före utställningens början, meddela om utställningens totala värde överstiger försäkringsbeloppet.

Tillgång till lokalerna

Man får tillgång till galleriet på fredagen, d v s dagen före vernissage. Galleriet mottages och lämnas i städat skick. Sopor och eventuella blommor skall avlägsnas. Man lämnar galleriet så, som man önskar finna det. Nyckeln till soprummet finns i skåpet i pentryt. Där finns även hänvisning till soprummet.

Hur man hänger och arrangerar

Man hänger i nylonlinor från en skena i taket. KLIPP INTE AV LINORNA! Rulla upp dem och fäst dem bakom tavlan. Slå heller inte knut på linorna. Glider kroken, välj kraftigare krok! Det är absolut förbjudet att använda häftmassa, etiketter eller tape på väggarna och framför allt INTE på det vita tygväggarna. Det är heller inte tillåtet att spika i väggarna. Det finns fyra små podier att tillgå.

Exponering

Häng upp den svenska flaggan utanför dörren. Sätt den svartmålade caféstolen utanför dörren. En lykta eller en blomma är snyggt på den. Glöm ej ta in vid stängningsdags! Det är inte tillåtet att ha ”gatupratare”.

Var sparsmakad när det gäller skyltfönstret. Sätt dit ett verkligt ”blickfång”! Tänk på att LESS IS MORE!

Öppettider

Galleriet SKALL vara öppet dagligen 12.00 – 18.00. Det är dock tillåtet att öppna tidigare och stänga senare. Detta kan vara aktuellt speciellt under sommarsäsongen. Under vintersäsongen kan det vara befogat att hålla stängt måndagar. Diskutera gärna öppettiderna med galleristen!

Marknadsföring

Maila i god tid nedanstående:

http://www.pagang.mitti.se
http://www.dn.se
http://www.visitstockholm.com
http://www.gratisistockholm.nu
http://www.vadhänderistockholm.se
http://www.alltomstockholm.se
http://www.tipsjakt.se
Södermalmsnytt: sn@direktpress.se (kan innebära viss avgift)
gratisistockholm.nu

I hyran ingår vernissageinbjudan via mail till ca 500 personer. Sänd två – tre bilder i JPG-format, samt en text om på ca 5 – 6 rader i ett word-dokument. Skicka i samband med slutbetalningen, alltså minst en månad före utställningen! Det är väldigt viktigt att utställaren själv också arbetar med marknadsföringen.

Boende

Hostel 4U på Pilotgatan i Skarpnäck tar 400 kr/natt. Boka via 08-6052530.

https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-stockholmgardet-vandrarhem/

Parkering

Det går bra att stanna till utanför galleriet för att lasta av. Man kan parkera mittemot några timmar för en hög timavgift. Vi rekommenderar långtidsparkering på Gustavslundsvägen 30 i P-hus Alvikstorg. 80 kr/24 timmar, med reservation för prisändringar. Det är sedan lätt att ta sig in till centrum/Gamla Stan med tunnelbanan från Alvik. http://www.stockholmparkering.se.