Välkommen! 

 

PETER WAHLBECK
måleri

 

BJÖRN LUMPHÉ
måleri & keramik

 

22 – 27 februari
Öppet dagligen 12.00 – 18.00

 

 

Peter Wahlbecks hemsida står det med stora bokstäver – ”Min stil är att inte ha någon stil”.  Det är en sanning med både ironi och tydlighet. Efter 30 års konstnärskap och artisteri kan vi konstatera att Wahlbecks konst både har en egen stil och ett unikt bildspråk…

Precis som hans uppträdanden, så liknar ingen tavla den andra. Alla tavlor är totalt olika och sprakar av färg och figurer. Han är karismatisk och  totalt oförutsägbar. En sanningssägare som går sin egen väg i allt han gör. Med en galen frenesi och fantasi tillverkar Peter tavlor på löpande band. Konstkännare står i kö för att komma över en av dessa roliga och unika tavlor. I sommar ställer han ut på Galleri Magasinet i Falsterbo den 04 – 16 juli.

Björn Lumphé är sedan länge en av Peter Wahlbecks samarbetspartners och de har genomfört många utställningar och projekt tillsammans.

Björn är konsthantverkare och en av dem få grafiker som finns kvar i Sverige idag. Han har sin verkstad på Långholmen i Stockholm och har lång erfarenhet av både galleriverksamhet och konst. Parallellt med sin yrkesbana är Björn också konstnär. Hans strama och minimalistiska stil känns omedelbart igen. Det är verk i varma och klara färger, ofta med familjen och staden som tema. På senare år har Björn även börjat arbeta i keramik. Några av dessa verk visas på utställningen.